Våra Recept

Poké bowl med tofu

15 MIN|2 PORTIONER

Du behöver

  • 230 g extra fast tofu eller alspånsrökt tofu
  • 2 dl ris
  • 2 dl skuren mango
  • 2 dl rödkål
  • 1 dl gurka
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1–2 avokado
  • 1 msk olja
  • ½ lime
  • 1 msk japansk sojasås
  • en nypa chiliflakes
  • salt och peppar

Tillbehör

Så gör du

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och avokado till din poké bowl.
  2. Skär tofun i ca 1 cm stora kuber och stek tillsammans med olja, limesaft, sojasås och chiliflakes på medelhög värme. Stek gyllene och krispig på alla sidor och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Servera allt i en skål och toppa med sririachamajonnäs, sesamfrön och till sist lite färsk pressad lime. Njut av en riktigt god poké bowl med tofu!

Värmande röd currygryta med krispig tofu

20 min | 4 portioner

Du behöver

  • 200 g friterad tofu
  • 1 pkt kikärtor (ca 400 g)
  • 1 msk olja
  • 1 ½ röd paprika
  • 1 msk ingefära, riven
  • ½ röd chili
  • 200 g bambuskott, avrunna
  • 100 g sockerärtor
  • 1 lime
  • 3 msk röd currypasta
  • 800 ml kokosmjölk
  • salt

Tillbehör

  • ris
  • lime, koriander
  • svarta sesamfrön

Så gör du

  1. Skär paprikan i strimlor, finhacka chili och riv ingefära. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika, bambuskott och sockerärtor tills de fått färg.
  2. Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken och tillsätt ingefära, chili och kikärtor. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Njut av en värmande och god röd curry med tofu!

Krispig wok med ris och tofu

20 min | 2 portioner

Du behöver

  • 400 g fast tofu naturell
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 broccoli
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter

Tillbehör:

  • kokt ris
  • lime, koriander

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa sedan ur vatten i någon minut. Skär därefter tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt, skär paprika och broccoli i medelstora bitar (eller använd färdig wokmix). Riv ingefära och vitlök.
  3. I en wokpanna på medelhög värme, addera olja och stek tofun gyllene på alla sidor. Sänk värmen, blanda i sojasås och låt absorberas in i tofun i någon minut. Lägg tofun åt sidan.
  4. Tillsätt alla grönsaker, ingefära och vitlök i pannan och stek i olja på medelhög värme tills de mjuknat något. Blanda i tofun och låt värmas upp i någon minut.
  5. Servera din wok med ris och toppa till sist med koriander samt chiliflakes.