Your cart is currently empty!
Våra Recept
Poké bowl med tofu
15 MIN|2 PORTIONER
Du behöver
- 230 g extra fast tofu eller alspånsrökt tofu
- 2 dl ris
- 2 dl skuren mango
- 2 dl rödkål
- 1 dl gurka
- 1 dl picklad rödlök
- 1–2 avokado
- 1 msk olja
- ½ lime
- 1 msk japansk sojasås
- en nypa chiliflakes
- salt och peppar
Tillbehör
- sriracha majonnäs
- sesamfrön
- lime
Så gör du
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och avokado till din poké bowl.
- Skär tofun i ca 1 cm stora kuber och stek tillsammans med olja, limesaft, sojasås och chiliflakes på medelhög värme. Stek gyllene och krispig på alla sidor och smaka sedan av med salt och peppar.
- Servera allt i en skål och toppa med sririachamajonnäs, sesamfrön och till sist lite färsk pressad lime. Njut av en riktigt god poké bowl med tofu!
Värmande röd currygryta med krispig tofu
20 min | 4 portioner
Du behöver
- 200 g friterad tofu
- 1 pkt kikärtor (ca 400 g)
- 1 msk olja
- 1 ½ röd paprika
- 1 msk ingefära, riven
- ½ röd chili
- 200 g bambuskott, avrunna
- 100 g sockerärtor
- 1 lime
- 3 msk röd currypasta
- 800 ml kokosmjölk
- salt
Tillbehör
- ris
- lime, koriander
- svarta sesamfrön
Så gör du
- Skär paprikan i strimlor, finhacka chili och riv ingefära. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika, bambuskott och sockerärtor tills de fått färg.
- Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken och tillsätt ingefära, chili och kikärtor. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Njut av en värmande och god röd curry med tofu!
Krispig wok med ris och tofu
20 min | 2 portioner
Du behöver
- 400 g fast tofu naturell
- 4 msk ljus sojasås
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 1 broccoli
- 2 röda paprikor
- 2 morötter
Tillbehör:
- kokt ris
- lime, koriander
Så gör du
- Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa sedan ur vatten i någon minut. Skär därefter tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt, skär paprika och broccoli i medelstora bitar (eller använd färdig wokmix). Riv ingefära och vitlök.
- I en wokpanna på medelhög värme, addera olja och stek tofun gyllene på alla sidor. Sänk värmen, blanda i sojasås och låt absorberas in i tofun i någon minut. Lägg tofun åt sidan.
- Tillsätt alla grönsaker, ingefära och vitlök i pannan och stek i olja på medelhög värme tills de mjuknat något. Blanda i tofun och låt värmas upp i någon minut.
- Servera din wok med ris och toppa till sist med koriander samt chiliflakes.